Bruidsfotografie van voorbereidingen bruid
detrouwfotos.nl

Bruidsfotografie van voorbereidingen bruid

Vaak, maar niet altijd, ben ik als fotograaf ook aanwezig bij de voorbereidingen van de bruid. En dan niet op het moment dat de kapster nog moet komen, maar vanaf het moment dat het bruidskapsel gereed is en de laatste hand aan de make up wordt gelegd.


Dat is een leuk moment om te fotograferen. Zoals in het geval van de foto hierboven. Deze foto is gemaakt in het ouderlijk huis van de bruid, waar zij zich voorbereidde samen met haar moeder en haar twee beste vriendinnen. Deze foto heb ik bewust naar zwart wit omgezet, dat maakt het beeld iets rustiger om naar te kijken.Getting ready


Ik raad je aan om niet te veel mensen om je heen te hebben tijdens de getting ready, want dan wordt het gauw rommelig en onoverzichtelijk. Ook is dat onrustig voor je. Maar het is natuurlijk erg leuk om in ieder geval de mensen om je heen te hebben die belangrijk voor je zijn, zoals je moeder, je zus of je beste vriendin.


Als je bruidskapsel en je make up gereed zijn, kan dat ook een goed moment zijn om een toast met champagne uit te brengen, zoals de bruid op deze foto!

Bruid met vriendinnen

Aantrekken van je trouwjurk


Daarna volgt het volgende belangrijke en spannende moment, het aantrekken van je trouwjurk. Al maanden heb je hiernaar uitgekeken, dat je je trouwjurk aan mag trekken waar je helemaal verliefd op bent. Je staat voor de spiegel en ineens is het moment daar, je bent een bruid! Dan besef je, vandaag gaat het gebeuren…..Het aantrekken van je trouwjurk is ook meteen een mooi en bijzonder fotomoment, want je vraagt uiteraard je moeder, je zus of je beste vriendin om je te helpen met het aantrekken van de jurk. Zeker als je een jurk hebt met allemaal knoopjes aan de achterkant of een lint dat door lusjes gevlochten moet worden, is het handig om in ieder geval twee mensen erbij te hebben die je kunnen helpen.


En het is altijd zo mooi om de trotse of ontroerde blik van een moeder te zien, als ze haar dochter in haar trouwjurk ziet. Foto’s van dat moment, zijn erg waardevol om te hebben en te koesteren. Vaak maak ik ook van de gelegenheid gebruik om een paar portretten van jullie samen te maken.

Portret bruid en haar moeder

Het is ook een leuk idee om na het aantrekken van je jurk, je moeder en/of je beste vriendin een klein cadeautje te geven, als dank voor al hun hulp bij de voorbereidingen van jouw grote dag.


Dagplanning

Als de planning en het budget het toelaat, is het dus zeker aan te raden om het laatste deel van de voorbereidingen te laten fotograferen. Jullie bepalen dat zelf, want de kosten van de fotografie zijn afhankelijk van hoeveel uur jullie trouwfotograaf aanwezig is.


Ik hanteer als bruiloft fotograaf geen minimum aantal uren, er is zelfs al een trouwreportage mogelijk vanaf 2 uur fotografie. Daar ben ik wel uitzonderlijk in, want de meeste fotografen hanteren een minimum van 6 of 8 uur fotografie, zeker in het hoogseizoen. Klik hier voor meer informatie over mijn tarieven. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek nemen we ook altijd jullie voorlopige dagplanning door en kan ik jullie ook adviezen geven over de planning. Tenslotte heb ik al heel wat meer huwelijken meegemaakt dan jullie!


Keywords: Voorbereidingen bruid (45).

+31 06 26 200 185, danielle.de.reeder@detrouwfotos.nl, Heemskerk, Noord-Holland

Privacyverklaring