Bruidstaart Trouwfotograaf Heemskerk
detrouwfotos.nl

Bruidstaart Trouwfotograaf Heemskerk

Het aansnijden van de bruidstaart is een traditioneel onderdeel van jullie trouwdag. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Naar alle waarschijnlijkheid werd een bruidstaart al gebakken in de tijd van de Romeinen. Zij hadden een eenvoudige koek als bruidstaart. In deze koek werd veel gist gebruikt omdat dat goed voor de vruchtbaarheid zou zijn. De bruidstaart werd doormidden gebroken en verkruimeld boven het hoofd van de bruid. Op deze manier werd God verzocht om het bruidspaar met veel kinderen te zegenen.

De bruidstaart staat nog steeds symbool voor een gelukkig huwelijk met veel kinderen.


Tradities rondom de bruidstaart

Een drietal tradities zijn gebruikelijk bij de bruidstaart op jullie huwelijk:

  1. Jullie snijden gezamenlijk de bruidstaart aan
  2. Dit eerste zelf aangesneden stuk voeren jullie om en om aan elkaar
  3. Het bovenste, kleinste deel van de bruidstaart wordt niet aangesneden. Deze nemen jullie mee naar huis en vriezen jullie in. Na een jaar, tijdens de viering van jullie 1-jarig huwelijk, eten jullie dit stuk taart op.


Als trouwfotograaf zorg ik ervoor dat ik deze traditionele momenten van jullie huwelijk fotografeer. Ruim voor het aansnijden van de taart, zorg ik dat ik mooie en goede foto’s maak van jullie bruidstaart. Zowel de gehele taart als de details en versieringen fotografeer ik.

Zijn jullie nog op zoek naar een fotograaf voor jullie bruiloft? Ik kom graag met jullie contact om te horen wat jullie wensen zijn met betrekking tot de fotografie op jullie trouwdag!

Keywords: Bruidstaart (39).

+31 06 26 200 185, danielle.de.reeder@detrouwfotos.nl, Heemskerk, Noord-Holland

Privacyverklaring