Confetti na afloop trouw ceremonie
detrouwfotos.nl

Confetti na afloop trouw ceremonie

Nadat jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven en als man en vrouw de trouwceremonie verlaten, wordt er traditioneel gezien rijst gegooid naar jullie door jullie gasten.

Rijst staat namelijk symbool voor vruchtbaarheid en geluk. Dus jullie gasten wensen hiermee jullie samen een heel gelukkig en vruchtbaar leven.

Helaas mag er op veel trouwlocaties niet meer met rijst gegooid worden. Een goed alternatief is het gebruik van confetti.


Confetti

Bij het bruidspaar op de foto bovenaan deze pagina, werd confetti in plaats van rijst gebruikt. Na hun kerkelijke huwelijk in dit moderne kerkgebouw, stonden alle gasten voor de hoofdingang te wachten tot het bruidspaar naar buiten zou komen. Ze hadden allemaal een klein confetti canon gekregen. Ondanks dat het regende, vloog de confetti hun om de oren. Ze liepen echt door een wolk van gekleurd papier heen (het waren in hun geval strookjes papier, geen rondjes). Op de trouwfoto’s gaf dat een heel speciaal effect. Vooral de reactie van de bruid was geweldig.

Ze liepen richting hun zwarte trouwauto, die achter mij geparkeerd stond. De confetti werd door de kanonnen best ver verspreid en kwam dus ook op de trauwauto terecht. Omdat de auto nat was van de regen, bleef alle confetti op de auto plakken. Dat was een heel grappig, maar ook feestelijk gezicht!

Trouwauto met confetti

Omdat confetti best een hoop rommel geeft, is ook het gebruik van confetti bij veel trouwlocaties niet toegestaan. Check dus altijd met jullie trouwlocatie wat wel en niet mag!


Keywords: journalistieke trouwfoto's (186).

+31 06 26 200 185, danielle.de.reeder@detrouwfotos.nl, Heemskerk, Noord-Holland

Privacyverklaring