detrouwfotos.nl

Werkwijze


Stijl van fotografie

Vaak krijg ik de vraag, wat is jouw stijl van fotografie? Een begrijpelijke vraag, die nog niet zo makkelijk te beantwoorden is. Stijl kan gaan over de manier van fotograferen maar ook over hoe de foto's nabewerkt worden.

Wat betreft mijn manier van fotograferen, zou ik ten eerste willen aangeven dat ik de liefde tussen jullie wil vastleggen, want dat is waar het om gaat op jullie trouwdag! Ik maak dan ook graag romantische trouwfoto's. Dit zie je terug in de manier van fotograferen tijdens de trouwreportage van jullie samen en de zogenaamde "first look", het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien in jullie trouwkleding. Ik vind het leuk om van de first look een speciaal moment te maken.

Tijdens de andere delen van jullie trouwdag, te weten de voorbereidingen, de ceremonie, de toast en het aansnijden van de bruidstaart, eventueel een receptie, diner en/of feest, fotografeer ik zoveel mogelijk journalistiek en ben ik op de achtergrond aanwezig. Ik krijg dan ook vaak te horen van bruidsparen dat ze niet gemerkt hebben dat ik er was.

Omdat jullie veel aandacht besteden aan de keuze van de trouwlocatie en de aankleding en/of styling, zorg ik dat er ook genoeg detail foto's zijn die de sfeer van jullie dag goed weergeven.

Uiteraard zijn jullie gasten, jullie familie en vrienden, ook erg belangrijk. Als jullie dat graag willen, maak ik ook groepsfoto's. Verder zorg ik dat ik gedurende de dag portretten maak van jullie gasten, zonder dat ze dit in de gaten hebben. Dit geeft vaak de mooiste foto's.

Dit alles bij elkaar geeft een mix van romantische en journalistieke trouwfoto's.

Tenslotte zal ik nog iets vertellen over de nabewerking. Na afloop van jullie trouwdag, ga ik een selectie maken van jullie trouwfoto's. Dit betekent dat alle "slechte" foto's afvallen. Dit zijn b.v. foto's waar mensen met hun ogen dicht op staan of met rare gezichten/blikken.

De overgebleven foto's ga ik nabewerken, dit zijn er meestal ongeveer 50 per uur fotografie. De meeste foto's zijn in horizontale ligging, maar er zitten ook verticale foto's tussen, als dat beter past qua compositie. Tijdens het nabewerken let ik op belichting en kleuren. Dat die over de gehele reportage gelijk zijn. Een klein deel van de foto's zet ik om naar zwart wit, simpelweg omdat bepaalde foto's mooier uitkomen in zwart wit.

Ik zou mijn stijl van nabewerking willen omschrijven als licht, zacht van kleur en zonder harde en/of felle contrasten.

Kennismaking

Graag leer ik jullie kennen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan bij jullie thuis, bij mij in Heemskerk of via Skype/Facetime. Ik ben erg benieuwd hoe jullie trouwdag eruit gaat zien. Ook kan ik jullie dan meer info geven over de fotografie tijdens jullie trouwdag. Maar het allerbelangrijkste is of er de juiste klik is! Want uiteindelijk zal ik een groot deel van jullie dag aanwezig zijn als enige die niet tot de familie of vriendenkring behoort!

Dag planning

In de aanloop naar jullie trouwdag, denk ik graag met jullie mee over de dagplanning. Jullie mogen me altijd mailen of bellen met vragen, ik heb tenslotte al meer huwelijken bijgewoond dan jullie. In de week voorafgaand aan jullie trouwdag, hebben we sowieso nog een keer telefonisch contact om de definitieve dagplanning samen door te nemen.

Snelle levertijd van jullie trouwfoto's

Niets is zo vervelend als lang op jullie trouwfoto’s te moeten wachten! Daarom hanteer ik korte levertijden. Binnen 1 week na jullie huwelijk ontvangen jullie de trouwfoto’s via een online gallery. Via deze gallery kunnen jullie gemakkelijk jullie trouwfoto’s bekijken en downloaden. Of ze delen met familie en vrienden.

Daarnaast ontvang jullie ook alle trouwfoto's in hoge kwaliteit, geschikt om afdrukken te maken.

Trouw albums

Om nog jaren dierbare herinneringen aan jullie trouwdag op te kunnen halen, ontwerp ik graag een mooi trouw album. Er zijn veel formaten, kleuren en opties mogelijk.
Jullie favoriete trouwfoto’s worden in het ontwerp meegenomen. Voordat het album gemaakt wordt, krijgen jullie het ontwerp digitaal te zien.
Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen jullie diverse trouw albums bekijken.
Voor uitgebreide informatie over de trouw albums, klik hier.

info trouwfotos heemskerk

+31 06 26 200 185, danielle.de.reeder@detrouwfotos.nl, Heemskerk, Noord-Holland

Privacyverklaring