Romantische Trouwfoto van Bruid met sluier
detrouwfotos.nl

Romantische Trouwfoto van Bruid met sluier

De bruid op bovenstaande foto had ervoor gekozen om een sluier in haar haar te dragen. Dit is een simpele sluier zonder kanten details. Deze foto is gemaakt vlak na het moment dat haar moeder haar in haar trouwjurk had geholpen en voordat ze haar bruidegom voor het eerst in trouwkleding zou zien. Gewoon in de achtertuin van haar ouderlijk huis. En wat straalt deze bruid enorm, een klassieke schoonheid is ze!

Sluier

Bij een jurk met blote schouders of een strapless jurk, staat een sluier erg mooi. Zeker als je de sluier zo rondom je schouders laat vallen. De sluier geeft echt een finishing touch aan je trouwjurk.

Maar waar komt het gebruik van een sluier eigenlijk vandaan? Een sluier is het oudste onderdeel van de bruidskleding. Vroeger droeg een bruid een sluier als symbool van onschuld. Daarnaast werd ze daarmee beschermd voor bewonderende blikken van andere mannen.

Portret bruid tijdens trouwreportageOndanks dat een sluier een oude traditie is, is het tegenwoordig helemaal in om een sluier te dragen. Denk maar eens terug aan de sluier die Meghan Markle tijdens haar bruiloft droeg. Die was wel 5 meter lang en prachtig afgewerkt. Extra mooi als je aan het begin van de ceremonie, aan de arm van je vader, naar je bruidegom toe loopt. Eventueel kan je je bruidskinderen de sluier laten dragen bij binnenkomst.

Buiten trouwen

Trouwen jullie buiten en heb je een lange sluier tot op de grond, zorg dan dat er op de trouwlocatie een loper wordt uitgelegd voor je binnenkomst. Want een sluier blijft heel makkelijk haken aan takjes of een ruwe ondergrond, en dat zou zonde van het moment zijn!

Klassieke bruid met sluier

Met je sluier maak je een prachtige entree tijdens de ceremonie, maar tijdens jullie trouwfeest en het dansen is een sluier minder handig. Een idee is om je sluier ’s avonds te verwisselen voor b.v. een tiaria, dan heb je ’s avonds weer een compleet andere look als overdag!


Keywords: bruidsportret (18), trouwreportage (213).

+31 06 26 200 185, danielle.de.reeder@detrouwfotos.nl, Heemskerk, Noord-Holland

Privacyverklaring