Romantische Trouwfoto's
detrouwfotos.nl

Romantische Trouwfoto's

Op trouwbeurzen en b.v. tijdens de open toptrouwlocatie route, spreek ik diverse aanstaande bruidsparen over hun wensen met betrekking tot de fotografie op hun trouwdag.

Vaak geven ze aan, wij willen graag mooie foto’s, maar we zijn totaal niet fotogeniek.

Wat is fotogeniek eigenlijk? In mijn ogen is ieder mens mooi om te zien. Waarom mensen zichzelf niet fotogeniek vinden, is omdat ze een soort van “bevriezen” op het moment dat er een camera op hun gericht wordt. Dan komt er een geforceerde glimlach, soms zelfs met de mond dicht, wat het nog onnatuurlijker maakt.

De uitdaging voor mij, als bruiloft fotograaf, is om jullie je zo op je gemak te laten voelen, dat jullie natuurlijk op de foto komen te staan.


Ongedwongen trouwfoto’s


Toen ik in 2012 begon met het fotograferen van bruiloften, merkte ik al snel iets op. Je kan nog zo’n mooi kasteel in de achtergrond hebben, als het bruidspaar geforceerd in de camera kijkt, is het geen mooie trouwfoto.

In mijn zoektocht om me verder te ontwikkelen als trouwfotograaf, kwam ik de opleiding van Beloved tegen. Deze opleiding is in Amerika ontwikkeld door een fotograaf. Het doel van deze opleiding is om te leren hoe je mensen ongedwongen op de foto kunt krijgen.

De technieken van Beloved pas ik toe tijdens de trouwreportage van jullie samen en/of tijdens de loveshoot vooraf.


Beloved


Wat houdt Beloved in? Als we op de locatie zijn waar de fotoshoot gaan doen, kijk ik eerst hoe het licht is en wat een mooie achtergrond is. Dan zet ik jullie samen op die plek neer. Vervolgens krijgen jullie van mij een kleine opdracht, in de vorm van een vraag-antwoord spelletje. Dit kan iets grappigs zijn, maar ook serieuzere of meer romantische dingen.

Jullie doen die opdracht samen en ondertussen kan ik uit verschillende hoeken met mijn 2 camera’s met verschillende lenzen, foto’s van jullie maken. Omdat jullie dan voornamelijk met elkaar bezig zijn, hebben jullie minder snel in de gaten dat ik foto’s aan het maken ben.

Op het moment dat jullie kunnen ontspannen en jullie jezelf zijn, krijg je hele mooie foto’s. En dan zijn jullie wel fotogeniek!
Uiteraard fotograaf ik jullie op diverse plekken, met verschillende achtergronden. En krijgen jullie telkens een andere opdracht van mij.

De foto van dit bruidspaar, bovenaan deze pagina, is een goed voorbeeld van de toegepaste techniek. De achtergrond is niet eens heel bijzonder. Deze foto is namelijk gemaakt in een klein parkje in een woonwijk waar het ouderlijk huis van de bruid staat. Ze staan aan de rand van een sloot, waar heel hoog riet uit de sloot groeit.

Met dit bruidspaar heb ik ook een loveshoot voorafgaand aan hun trouwdag gedaan, dus ze hadden al kennis gemaakt met Beloved. Daardoor waren ze meteen heel erg op hun gemak en dat zie je duidelijk terug op deze foto. Het was een eigen initiatief van de bruidegom om zijn prachtige bruid zo innig vast te pakken. Hij stond op het punt om haar iets in haar oor te gaan fluisteren, onderdeel van de opdracht die ik hem had gegeven. En zo ontstond deze prachtige trouwfoto, die in groot formaat een mooie plek in hun huiskamer heeft gekregen!


Keywords: romantische trouwfoto's (135), trouwreportage (213).

+31 06 26 200 185, danielle.de.reeder@detrouwfotos.nl, Heemskerk, Noord-Holland

Privacyverklaring