Trouwceremonie in eigen achtertuin
detrouwfotos.nl

Trouwceremonie in eigen achtertuin

Hoe gaaf is dat? Als je de mogelijkheid hebt om te trouwen in je eigen achtertuin? Dit bruidspaar woont in vrijstaand huis met een vrij grote tuin, in de buurt van Kasteel Haarzuilens. Ze waren al heel wat jaren samen en wilden nu hun liefde bezegelen met een huwelijk, in het bijzijn van hun naaste familie en dierbare vrienden.

Tegenwoordig zijn er natuurlijk heel veel plaatsen waar je kunt trouwen, maar zij wilden het liefst trouwen in hun eigen omgeving.


Trouwen bij je eigen huis

Dat werd dus hun eigen achtertuin. In overleg met de buren mocht ook het achterliggende weiland van de buren gebruikt worden. Daarvoor hadden ze een tijdelijke brug aangelegd. Ook konden alle gasten parkeren op een ander weiland van de buurman, want daar was bij het bruidspaar op het erf niet genoeg ruimte voor.

En wat hadden ze alles leuk en goed geregeld. Uiteraard een zelfstandige BABS en een cateringbedrijf die ook de BBQ ‘s avonds kon verzorgen. De bruidstaart kregen ze cadeau van de moeder van de bruid. Er moest een tent en stoelen gehuurd worden. We hebben allemaal hard geduimd dat het op hun trouwdag in augustus droog zou zijn, zodat de ceremonie op de vlonder achterin de tuin plaats kon vinden en niet in de tent.

Gelukkig was het de hele dag droog en liet af en toe de zon zich ook zien.

Trouwceremonie in de achtertuin

Wedding nanny’s

Zelfs aan de kinderen van de gasten had het bruidspaar gedacht. Er waren twee wedding nanny’s aanwezig om de kinderen te vermaken. Er stond een tent met lange tafels waar de kinderen konden tekenen, kleuren en knutselen. Of een spelletje spelen. En naast de tent stond een heel groot springkussen. Vanwege de vele sloten rondom hun tuin en de aangrenzende weilanden, hadden ze een veiligheidsmaatregel genomen. Alle kinderen onder de 10 jaar waren verplicht een zwemvest te dragen. Dit gaf uiteraard meer rust bij de ouders.


Trouwreportage

Om op de trouwdag even aan de drukte te ontsnappen van alle voorbereidingen, ben ik samen met het bruidspaar naar het landgoed rondom Kasteel Haarzuilens gegaan voor een fotoshoot van hun samen. Op deze manier konden we ook voorkomen dat de familie en vrienden het bruidspaar al te zien zouden krijgen voorafgaand aan de ceremonie.

Bij Kasteel Haarzuilens zelf mag je alleen foto’s maken tegen betaling van een aanzienlijke vergoeding. Maar het landgoed eromheen, is vrij toegankelijk. Daar zijn diverse mooie wandelpaden tussen de hoge bomen en weilanden aangelegd.

Het bruidspaar had ook een fles heerlijke champagne meegenomen, zodat ze zelf alvast tijdens de trouwreportage op hun huwelijk konden toasten!

Bruidspaar met champagne tijdens trouwreportage


Trouwceremonie

De ceremonie was prachtig, de trouwambtenaar had een heel persoonlijk en ontroerend verhaal over het bruidspaar gemaakt. Met een lach en een traan. Ook hebben de bruid en bruidegom elkaar toegesproken. Ze hebben allebei heel mooi verwoord wat de ander voor hun betekend. Dat is echt een waardevolle toevoeging aan een trouwceremonie. Het bruidspaar straalde de hele ceremonie en het was overduidelijk waarom ze al jaren samen zijn. Het was voor mij als fotograaf een hele bijzondere trouwdag om bij te wonen, zeker een trouwdag die ik niet snel zal vergeten!


Achteraf ontving ik van de bruid een prachtige recensie op Google over hoe ze mij als fotograaf heeft ervaren. Deze kun je hier lezen: google recensies


Gaan jullie ook trouwen en zoeken jullie nog een fotograaf? Ik kom graag met jullie in contact om al jullie wensen rondom de fotografie van jullie trouwdag te bespreken.


contact button

Keywords: romantische trouwfoto's (135), trouwreportage (213).

+31 06 26 200 185, danielle.de.reeder@detrouwfotos.nl, Heemskerk, Noord-Holland

Privacyverklaring