Trouwen in de kerk
detrouwfotos.nl

Trouwen in de kerk

Een huwelijksvoltrekking in de kerk geeft iets extra’s en speciaals aan jullie trouwdag. Maar er zijn een aantal aandachtspunten waar jullie rekening mee dienen te houden als jullie gaan trouwen in de kerk.

Kerkelijk huwelijk

  • Jullie moeten eerst volgens de wet officieel getrouwd zijn, voordat jullie kunnen trouwen in de kerk. Beide ceremonies zouden jullie dus vlak na elkaar kunnen laten plaatsvinden, maar wat ook veel gedaan wordt is overdag voor de wet trouwen en ’s avonds in de kerk. Een ander alternatief is om bij de gemeente te trouwen op een andere dag, voorafgaand aan jullie trouwdag. Als bruidsparen hiervoor kiezen, dan vindt het huwelijk bij de gemeente meestal in een heel klein gezelschap plaats, b.v. alleen met de getuigen.
  • Het ligt voor de hand dat jullie in jullie “eigen” kerk trouwen. Maar misschien ligt jullie trouwlocatie hier wat verder vandaan of kennen jullie een prachtige oude kerk. Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om in een andere kerk te trouwen. Neem dan contact op met de koster of beheerder van die kerk. Soms wordt er alleen een onkostenvergoeding of een gift gevraagd, maar er wordt ook wel huur gevraagd.
  • Voorafgaand aan jullie kerkelijk huwelijk vindt er een gesprek plaats met de dominee om elkaar beter te leren kennen. De dominee wil graag weten waarom jullie in de kerk willen trouwen, wat het geloof voor jullie betekent en wat voor rol het geloof speelt in jullie leven.
  • Als jullie in de kerk trouwen, dan zullen jullie geen ringen wisselen tijdens de trouwceremonie voor de wet. Dit vindt dan alleen plaats tijdens de ceremonie in de kerk.

Fotografie in de kerk

  • Niet in elke kerk is het gebruikelijk om een trouwfotograaf te laten fotograferen tijdens de dienst. Bespreek dit dus vooraf en denk erover na of jullie dit zelf ook willen. Ik heb bij een bruidspaar een keer alleen het begin van de dienst gefotografeerd, de eerste 10 minuten. Dus ze hadden mooie foto’s van de binnenkomst, overzichtsfoto’s van de kerk met alle gasten en een paar close up portretten. Mijn camera’s zijn sowieso heel stil, dus dat stoorde niet.
    Aan de andere kant heeft een kerkelijke ceremonie heel veel mooie momenten om op foto vast te leggen. Die zeker de moeite waard zijn om foto’s van te hebben, zodat jullie die later samen terug kunnen zien.

Bruidspaar bij Maria beeld in kerk

Gasten tijdens de ceremonie

  • Zijn er kleine kinderen aanwezig tijdens jullie trouwdag? Bedenk vooraf goed of jullie de kinderen er ook bij het kerkelijk huwelijk bij willen hebben. De dienst duurt meestal tussen de 60 en 90 minuten, en dat is voor kleine kinderen een erg lange zit. Een mogelijkheid is om na te vragen of er in de kerk een aparte ruimte beschikbaar is, waar de kinderen kunnen verblijven onder begeleiding van een oppas of een wedding nanny.
  • Er zullen altijd mensen zijn, die niet op jullie gastenlijst staan, maar toch graag de kerkdienst bij willen wonen. Deze mensen zullen jullie ook graag feliciteren na afloop. Het is handig om hier rekening mee te houden en wat tijd te reserveren in jullie planning.Zijn jullie nog op zoek naar trouwfotograaf om jullie huwelijk vast te leggen? Ik ben heel rustig en op de achtergrond aanwezig en zorg ervoor dat alle mooie en dierbare momenten voor later worden vastgelegd. Mijn stijl van fotograferen is romantisch, stijlvol en met oog voor details. Neem contact met mij op voor meer informatie. Ik hoor graag van jullie!

contact button


Keywords: Kerkelijk huwelijk (15), trouwlocatie (42).

+31 06 26 200 185, danielle.de.reeder@detrouwfotos.nl, Heemskerk, Noord-Holland

Privacyverklaring